România în topurile europene ale accidentelor rutiere

Centrul de Consultanță pentru Victimele Rutiere (CCVR) în parteneriat cu Asociația Comunelor din România (ACoR) și Federația Internațională a Comunităților Educative secția România (FICE) au organizat, miercuri 4 septembrie, o întâlnire cu reprezentanți ai administrației centrale și ONG-uri pentru a îmbunătăți siguranța rutieră, prin strategii și măsuri adecvate.

condu preventiv2

Studiile sociologice plasează România în topurile europene ale accidentelor rutiere, în special în rândul pietonilor și bicicliștilor. Astfel, în ceea ce privește raportul între numărul persoanelor decedate și numărul accidentelor grave, în cazul țării noastre, din 3 accidente rutiere unul este soldat cu persoane decedate (1/3), în timp ce media europeană este de 1/40.

La întâlnirea care a avut loc la sediul ACoR au participat: Toma MAREȘ, președintele FICE România; col. r. Ion MIHAIL, președintele CCVR România; Nicușor DAN, membru al Camerei Deputaților din România; Diana POPA, președintele Fundației Academia de Siguranță Rutieră, Sergiu Târa, președintele executiv ACoR; Vlad BUJDEI-TEBEICA, consilier Comisia pentru afaceri europene și Nicolae–Liviu DASCĂLU, primarul comunei Mărăcineni, județul Argeș.

În timpul întâlnirii s-au discutat despre măsurile care pot determina scăderea numărului de decese și reducerea suferințelor celor vătămați, precum educarea tinerilor privind respectarea regulilor prin introducerea în programa școlară a unor ore de educație rutieră, prevenirea accidentelor prin îmbunătățirea infrastructurii, creșterea amenzilor pentru cei care nu respectă regulile de circulație și siguranță rutieră, etc.

înapoi la partea de sus