Reuniunea Comitetului ofițerilor de legătură ai Rețelei Asociațiilor de Autorități Locale din Sud-Est-ul Europei (NALAS)

În data de 6 martie 2020 a avut loc, la Brussels, Reuniunea Comitetului ofițerilor de legătură ai Rețelei Asociațiilor de Autorități Locale din Sud-Est-ul Europei (NALAS).Nalas2

Asociația Comunelor din România (ACoR), membru al rețelei din noiembrie 2009, a fost reprezentată la eveniment de dl Sergiu TÂRA, președintele executiv al ACoR și de dl Adrian MIROIU-LAMBA, directorul general adjunct al ACoR.

În cadrul întâlnirii au fost dezbateri ample cu privire la rolul societății civile, al autorităților publice locale și al asociațiilor non-guvernamentale în reformarea procesului de extindere al Uniunii Europene (UE).Nalas1

Scopul principal al reuniunii a fost de a sublinia necesitatea unei abordări de jos în sus în aderarea la UE, cu o implicare mai semnificativă a autorităților locale și a societății civile. Acestea vor solicita UE să trateze autoritățile publice locale din Balcanii de Vest drept piatra de temelie a guvernării.

Existența unei voci comune a membrilor NALAS va crește importanța reafirmării angajamentului și a sprijinului politic al UE pentru o societate civilă mai puternică.                                                                                                                       

De asemenea, în cadrul Conferinței pentru viitorul Europei au fost discuții despre canalele și mijloacele de implicare pe care le pot utiliza cetățenii și autoritățile locale din Balcanii de Vest astfel încât vocea  acestora să fie auzită la nivel european.

înapoi la partea de sus