Forumul Primarilor 2020 va fi organizat în luna octombrie la Geneva, Elveția

Răspândirea virusului COVID-19 (noul coronavirus) a ridicat îngrijorări semnificative la nivel global, în special față de impactul său economic și social pe termen lung asupra orașelor și comunelor.FoM web banner

Forumul Primarilor 2020 (Forum of Mayors 2020)  va oferi o platformă prin care autoritățile publice locale pot discuta modul în care comunitățile se pot adapta mai bine, pregăti și răspunde la situații de urgență, inclusiv pandemia COVID-19, precum și răspunsuri pentru gestionarea eficientă a efectelor schimbărilor climatice și ale dezastrelor. 

Forumul Primarilor 2020 va avea loc la Geneva în data de 6 octombrie, în prima zi a celei de-a 81-a sesiuni a Comitetului pentru Dezvoltare Urbană, Locuințe și Gestionarea Terenurilor (81st session of the Committee on Urban Development, Housing and Land Management).

Titlul Forumului, așa cum a fost aprobat inițial de Comitetul pentru Dezvoltare Urbană, Locuințe și Gestionarea Terenurilor, a fost „Acțiuni climatice în orașe”. Comitetul director al Forumului, la cea de-a patra reuniune organizată online în data de 8 aprilie, a convenit să modifice tema Forumului pentru a dezbate subiecte privind rezistența comunităților în caz de dezastre. Titlul modificat al Forumului este acum: „Acțiunea orașului pentru un viitor rezistent: Consolidarea pregătirii administrației locale și reacția la situații de urgență, impactul dezastrelor și schimbărilor climatice” („City Action for A Resilient Future: Strengthening Local Government Preparedness and Response to Emergencies and the Impacts of Disasters and Climate Change”).

Dacă aveți întrebări legate de Forumul Primarilor 2020, nu ezitați să scrieți la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Pentru cei interesați, înregistrarea pentru participarea la Forum este deschisă până la data de 20 septembrie 2020, la următorul link: https://www.unece.org/housing/forumofmayors2020.html.

înapoi la partea de sus