,,Comunele s-au format înaintea Statului ca entități organice cu interese proprii și de aceea statul modern nu numai că nu le poate distruge, dar trebuie să le și recunoască existența" - Constantin DISSESCU, părintele dreptului public românesc

×

Avertizare

JFolder: :files: Calea nu este un director. Cale: /var/www/clients/client1/web1/web/images/and_gen/aug_30_04_2012/
×

Notificare

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/and_gen/aug_30_04_2012/
×

Eroare

[sigplus] Critical error: Image gallery folder and_gen/aug_30_04_2012 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Sesiunea extraordinară din iulie 2012

Accesări: 2946

[sigplus] Critical error: Image gallery folder and_gen/aug_30_04_2012 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

DSC03165

   Sesiunea extraordinară a adunării generale a A.Co.R. a avut loc la Neptun judeţul Constanţa. Pe agenda acestui eveniment s-au aflat printre altele: adoptarea devizei pentru mandatul 2012-2016; ARMONIE, ALTRUISM, AUTORITATE ȘI ABNEGAŢIE ÎN ASOCIAȚIE, prezentarea Raportului de activitate a Asociaţiei Comunelor din România în mandatul 2008-2012, discutarea principalelor priorități și direcții de dezvoltare ale Asociației Comunelor din România în mandatul 2012-2016, analiza rezultatelor alegerilor locale din 10 iunie 2012 în ceea ce privește impactul asupra organelor de conducere a filialelor județene ale A.Co.R. și implicit asupra componenței organelor de conducere și de control ale A.Co.R, alegerea organelor de conducere și de control ale A.Co.R. pentru mandatul 2012-2016, analiza problemelor cu care se confruntă comunele din România şi, implicit, autorităţile administraţiei publice locale ale acestora, ca urmare a unor sincope în procesul de descentralizare, precum și a unei accentuate diminuări a capacităţii administrative a autorităţilor administraţiei publice locale, lucrările fiind încadrate unui curs de pregătire, formare şi perfecţionare profesională pentru aleșii locali, cu durata de 6 zile, având ca temă: „Primarii și consiliile locale - autorități administrative autonome”.
    Prin alegerile efectuate s-au menținut, de regulă, în Consiliul director al A.Co.R. aceleași persoane ca în mandatul 2008-2012, procedându-se doar la înlocuirea președinților filialelor județene ale A.Co.R. unde primarii respectivi nu și-au reînnoit mandatul în urma alegerilor din 10 iunie 2012. Până la finele lunii noiembrie 2012 toate filialele județene au obligația de a efectua alegerile la nivelul acestora, astfel încât la sesiunea ordinară a Adunării generale din februarie-martie 2013 să avem Consiliul director al A.Co.R. ca urmare a acestor alegeri.
    La acest eveniment au participat dl. Cristophe CHAILLOU, director general al Secțiunii Franceze a Consiliului European al Comunelor și Regiunilor (www.afccre.org), dl. Bertrand CADIOT, consilier pentru afaceri europene şi relaţii internaţionale pe lângă secretarul general al Ministerului de Interne de la Paris și dl. Liviu GRĂDINARU, director general în Ministerul Administrației și Internelor.

{gallery}and_gen/aug_30_04_2012/{/gallery}